Flux noutăţi

Guvernul a aprobat candidatura lui Dumitru Obadă în calitate de agent guvernamental
08.06.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Astăzi, 8 iunie 2022, Guvernul Republicii Moldova a votat aprobarea candidaturii lui Dumitru Obadă în calitate de agent guvernamental reprezentant al Republicii Moldova în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

Dumitru Obadă va fi în funcție timp de patru ani, începând cu 14 iunie.

Dumitru Obadă a activat în calitate de procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale. În 2021, Obadă a candidat la funcția de membru al Consiliul Superior al Procurorilor. CV-ul deplin al noului reprezentant poate fi văzut la următorul link.

Reamintim că, Guvernele sunt reprezentate în fața Curții Europene de Agenții guvernamentali (Articolul 35 din Regulamentul Curții Europene), numiți în fiecare stat potrivit propriilor proceduri interne. Asigurarea funcționalității instituției Agentului guvernamental este necesară pentru a garanta continuitatea reprezentării și a procedurilor în fața Curții Europene, inclusiv în situații de aplicare a unor măsuri interimare.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.