Flux noutăţi

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței își schimbă denumirea
06.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței va fi reorganizată și redenumită în Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor. O decizie în acest sens a fost aprobată, la data de 6 iulie 2022, de Guvern.

Modificările au fost necesare pentru a eficientiza activitatea instituției. Până în prezent, Agenția cu profil de protecție a consumatorilor efectua controale preponderent în baza petițiilor consumatorilor. După reorganizare, toate produsele de pe piață vor fi evaluate și verificate prin intermediul instrumentelor de monitorizare și prelevare de probe. Astfel, Inspectoratul va fi orientat spre desfășurarea activităților de supraveghere a pieței în mod eficient.

Totodată, instituția va avea competențe în domeniul supravegherii pieței privind produsele nealimentare; conformitatea serviciilor (inclusiv turistice); protecția consumatorilor; metrologie și produse preambalate; controlul de stat al activităților în domeniul jocurilor de noroc; respectarea condițiilor de licențiere conform domeniului de competență ș.a.

Inspectoratul va avea un efectiv-limită în număr de 63 de unități, funcția de director va fi exercitată, temporar, de actualul șef al Agenției.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.