Flux noutăţi

Bivol Soțchi & Partners a apărat cu succes un client instituțional împotriva unei acțiuni arbitrale în valoare de 1,2 mil. euro
12.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Cu profund respect anunțăm că Bivol Soțchi & Partners a apărat cu succes un client instituțional împotriva unei acțiuni arbitrale în valoare de 1,2 milioane euro.
La originea cauzei a stat o pretenție a unui consorțiu antreprenorial bazată pe un contract de lucrări de construcție finanțat de Banca Mondială (bazat pe FIDIC Green-Book).
Litigiul arbitral a fost examinat în procedură de arbitraj la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Tribunalul arbitral a respins 68% din pretențiile înaintate de consorțiul reclamant admițând pretenții de aproximativ 400 000 euro.
În procedura subsecventă de desființare, hotărârea arbitrală a fost desființată integral de Curtea de Apel Chișinău. Instanța de recurs a constatat încălcarea de către tribunalul arbitral a competenței, procedurii și principiilor fundamentale ale legislației.
Apărarea clientului a fost condusă de Andrei Bivol, partener fondator, asistat de asociații Anisoara Tun și Svetlana Bratescu.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.