Flux noutăţi

Traversarea frontierei de stat „Leușeni – Albița” va fi facilitată
14.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 13 iulie 2022, Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României, privind controlul coordonat în punctul rutier de trecere a frontierei de stat „Leușeni – Albița”, pe sensul de intrare în România.

Conform comunicatului, scopul proiectului constă în dezvoltarea relaţiilor de cooperare între structurile cu atribuții la frontierele Republicii Moldova şi României, în domeniul gestionării integrate a frontierelor. De asemenea, realizarea activității comune va ajuta la sporirea capacităţilor instituţionale ale autorităţilor de frontieră, precum şi la armonizarea procedurilor de control la standardele Uniunii Europene.

Totodată, Acordul va contribui la garantarea securității frontierei dintre Republica Moldova și România, care este granița externă a Uniunii Europene, precum și la asigurarea securității naționale, bunăstării economice a ambelor state, prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere organizate și terorismului internațional.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.