Competition

Alexei Gherțescu, Președintele Consiliului Concurenței, a participat la Evenimentul EBA: In-club 3C discussions
18.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 14 iulie 2022, Alexei Gherțescu, Președintele Consiliului Concurenței, a participat la Evenimentul EBA: In-club 3C discussions, un eveniment despre #e_concurența, #e_comerț și #securitate_cibernetică pe platformele online, organizat de Asociația Businessului European din Moldova, cu participarea reprezentanților autorităților și a companiilor cheie în domeniu din Republica Moldova și vecinătate, potrivit unui comunicat.

Participanții la eveniment au abordat aspecte specifice în domeniile: e-concurența, e-comerț și securitate cibernetică pe platformele online, au împărtășit experiența sa, provocările cu care se confruntă și au venit cu propuneri de politici și acțiuni pentru dezvoltarea sectoarelor menționate.

În acest sens, Alexei Gherțescu, Președintele Consiliului Concurenței, în alocuțiunea sa a vorbit despre conexiunea dintre e-comerț, securitate cibernetică și acțiunile autorităților de concurență, care sunt sau urmează a fi realizate întru asigurarea unui mediu loial. Ca exemplu concludent a fost prezentat cazul Amazon, evoluția comportamentului acestei companii și impactul acestuia asupra concurenței pe diferite piețe unde activează.

În această ordine de idei, Alexei Gherțescu a analizat direcțiile strategice asupra cărora urmează să se focuseze autoritățile în activitatea sa: bunăstarea consumatorului, structura piețelor și procesul competitiv, reguli speciale pentru piețe digitale.

Pe final, au fost prezentate așteptările Consiliului Concurenței cu referire la alinierea cadrului normativ național la cele mai bune practici UE.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.