Comunicate

Proiectul de lege privind emisiile industriale, aprobat în prima lectură
18.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 14 iulie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, în prima lectură, proiectul de lege privind emisiile industriale. Documentul stabilește norme menite să prevină și să reducă emisiile industriale nocive în aer, apă și sol, precum și să reducă generarea de deșeuri, potrivit unui comunicat.

Potrivit documentului, Guvernul va determina obiectivele și va asigura realizarea politicii de stat în domeniul prevenirii poluării și controlului de mediu. Autoritățile administrației publice locale vor fi obligate să informeze populația despre nivelul de poluare a componentelor de mediu.

Sistemul de autorizare integrată de mediu – autorizare de mediu a emisiilor în apă, aer și sol va fi stabilit pentru fiecare sursă de poluare și nu pentru agenți economici, așa cum este în prezent. Astfel, se elimină obligația de a obține diferite tipuri de autorizații pentru o activitate, cum ar fi: pentru emisia poluanților în atmosferă, pentru evacuarea apelor uzate în emisare, pentru gestionarea deșeurilor.

Emisiile industriale sunt emisiile de poluanți care sunt eliberați în aer, apă și sol de instalațiile industriale și care au efecte nocive asupra sănătății umane și a mediului. Ele provin din activități precum producția de energie electrică și de ciment, gestionarea și incinerarea deșeurilor și creșterea intensivă a animalelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la doi ani de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.