Flux noutăţi

APP inițiază elaborarea proiectului hotărârii privind profitul net al entităților cu cota de participare a statului
19.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Agenția Proprietății Publice anunță inițierea elaborării proiectului hotărârii Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 110/2011 cu privire la unele aspecte ce țin de repartizarea profitului net anual al societăților pe acțiuni cu cotă de participare a statului și al întreprinderilor de stat.

Amintim, anterior APP a propus pentru consultări publice (sunt desfășurate până la 22 iulie) un alt proiect de hotărâre de Guvern – privind privind scutirea unor societăți pe acțiuni de la plata dividendelor și a unor întreprinderi de stat de la defalcări din profitul net obținut în anul 2021, care conține lista celor cinci entități, care ar putea beneficia de scutirea respectivă: Î. S. ,,Fabrica de sticlă din Chișinău”, Î.S. Combinatul de vinuri de calitate ,,Mileștii Mici”, Î.S. ,,Stațiunea Didactico-experimentală Criuleni”; S.A. ,,Energocom” și S.A. ,,Moldtelecom”.

Potrivit acestuia, APP urmează să asigure adoptarea în cadrul consiliilor de administrație ale întreprinderilor de stat și adunărilor generale extraordinare ale acționarilor societăților comerciale enumerate supra decizii cu privire la utilizarea profitului net în mărime nu mai mică de 85% pentru investirea în vederea dezvoltării producției, cu majorarea capitalului social în mărimea scutirii acceptate.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.