Angajații Consiliului Concurenței au fost antrenați într-un exercițiu de preluare a celor mai bune practici UE
25.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 20 iulie 2022, angajații Consiliului Concurenței au fost antrenați într-un exercițiu de preluare a celor mai bune practici UE, participând la Atelierul de lucru dedicat detectării practicilor restrictive în materie de concurență, procedurilor de investigație și metodelor de identificare a practicilor aniconcurențiale, organizat de Proiectul UE „Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de Asociere și consolidarea procesului de armonizare a legislației pentru Republica Moldova„, potrivit unui comunicat.

Evenimentul a fost lansat de Primoz VEHAR, Team Leader a Proiectului, Andrej PLAHUTNIK, Expert în concurență și Ion MAXIM, Vicepreședintele Consiliului Concurenței.

În cadrul atelierului de lucru au fost abordate subiecte cu referire la inspecțiile inopinate, opțiunile și metodele de identificare a cartelurilor și a comportamentului unilateral prin aplicarea indicatorilor economici și structurali. Domnul PLAHUTNIK a împărtășit experiența sa în acest sens, prezentând cele mai bune practici euroopene, a descris instrucțiunile, metodele și instrumentele precum și orientările UE în domeniu.

Totodată, experții din cadrul Proiectului UE au fost deschiși pentru sesiuni de întrebări și au venit cu sfaturi utile, iar reprezentanții Consiliului Concurenței au fost încurajați pentru o comunicare deschisă la subiectele abordate, fiind antrenați în discuții și dezbateri asupra întrebărilor sensibile, problemelor și provocărilor întâmpinate.

Consiliul Concurenței beneficiază de suportul Proiectului Uniunii Europene „Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de Asociere și consolidarea procesului de armonizare a legislației pentru Republica Moldova”, pe domeniile concurenței și ajutorului de stat. În cadrul acestuia sunt realizate o serie de măsuri în vederea analizei cadrului legal și aspectelor procedurale în contextul alinierii la practicele UE. Obiectivul general al acestor activități constă în identificarea lacunelor legislative și procedurilor necesare de implementare în contextul îmbunătățirii și alinierii la standardele UE în materie de concurență și ajutor de stat.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.