Comunicate

Judecătorii Curții Constituționale vor putea beneficia de pașaport diplomatic
01.08.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 28 iulie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, în prima lectură, un proiect de lege prin care se propune ca judecătorii Curții Constituționale să beneficieze de facilități necesare și corespunzătoare mandatului, atunci când călătoresc peste hotare în interes de serviciu, potrivit unui comunicat.

Potrivit autorilor inițiativei legislative, judecătorii Curții Constituționale, în cadrul activității lor, participă la conferințe internaționale și la proiecte de schimb de experiență peste hotarele țării, așa că facilitățile propuse sunt necesare.

”Inițiativa are scopul de a facilita accesul și participarea judecătorilor Curții Constituționale la activitățile desfășurate peste hotare, în interesul statului Republica Moldova”, a argumentat unul din autorii proiectului, deputatul Vasile Grădinaru, membrul Comisiei juridice, numiri și imunități.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte urmează a fi votat în cea de-a doua lectură.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.