Law Street

Dolea & Co și Baker McKenzie reprezintă un investitor în domeniul energetic într-un arbitraj investițional ICSID de 60 millioane USD
04.08.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Firma americană de avocatură Baker McKenzie și Dolea & Co reprezintă un grup de investitori din Liechtenstein (RTI Rotalin Gas Trading AG) și entitatea investitorilor din Republica Moldova (Rotalin Gaz Trading SRL) într-un arbitraj investițional în temeiul Tratatului Cartei Energiei inițiat la Centrul Internațional de Reglementare a Diferendelor din Domeniul Investiţiilor (ICSID) al Băncii Mondiale, Washington D.C., SUA. Cererea de Arbitraj a fost înregistrată la data de 28 iunie 2022 cu numărul de înregistrare (ARB(AF)/22/4).

Disputa vizează operarea unei investiții în domeniul furnizării și distribuției gazelor naturale pentru o perioadă de 20 de ani.

Dolea & Co este o firmă de avocatură fondată în 2020 de Sorin Dolea, avocat specializat în arbitraje investiționale și comerciale. Firma reunește cei mai buni experți în dispute internaționale, drept penal și infracțiuni economice și corporative, cu practică în jurisdicțiile cu sisteme de drept continental și anglo-saxon. Dolea & Co gestionează litigii din industrii diverse, printre care construcții, bănci, asigurări, media și telecom, farmaceutice.

Sorin Dolea

Sorin Dolea

Sorin este un avocat apreciat pentru experiența și specializarea sa în arbitraje investiționale și comerciale. În timpul colaborării cu unele dintre cele mai mari firme de avocatură internaționale, Sorin a reprezentat clienți din diverse industrii în fața unor instanțe de prestigiu precum: Curtea Londoneză de Arbitraj (LCIA), Curtea de Arbitraj a Camerei de Comerț Internaționale (ICC) și Centrul Internațional Arbitral din Viena (VIAC), Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID). Doctorand în drept internațional la Universitatea de Stat din Moldova, Sorin are un palmares academic impresionant, ce include: absolvirea Universității din Geneva și al Institutului de Relații Internaționale și Dezvoltare din Geneva, cursuri ale Academiei de Drept Internațional de la Haga și ale Academiei de Arbitraj de la Paris. Sorin este de asemenea autorul a peste 20 de articole de specialitate în materia arbitrajului internațional.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.