Flux noutăţi

Identificarea noilor aspecte de cooperare pe domeniul afacerilor interne
04.10.2022 | JURIDICE MOLDOVA

În cadrul vizitei oficiale la Dublin, în contextul participării la Conferința internațională privind măsurile integrate de prevenire a violenței domestice, sexuale și celei în bază de gen, Secretarul de stat Daniella Misail-Nichitin a avut întrevederi bilaterale cu mai mulți oficiali, unde au fost discutate subiecte din domeniul securității, gestionării crizei refugiaților, combaterii și prevenirii fenomenului violenței, precum și fortificării relațiilor de cooperare bi – și multilaterale în domeniul afacerilor interne, se arată într-un comunicat.

La ședința cu Mims Davies, Ministrul Salvgardării din Marea Britanie, s-a discutat despre importanța înființării Centrului de asistență UE pentru securitate internă și managementul frontierelor Republicii Moldova, în contextul integrării în sistemul de securitate european, pe segmentul afacerilor interne. Secretarul de stat Daniella Misail-Nichitin a precizat că Moldova este parte la Alianța Globală We Protect, care reunește guverne, sectorul privat, societatea civilă și organizații internaționale pentru a dezvolta politici și soluții spre protejarea copiilor de exploatarea și abuzul sexual online. La fel, a fost reconfirmată toată susținerea spre consolidarea eforturilor Republicii Moldova în gestionarea crizelor actuale.

În reuniunea cu Erik Sandsmark Idsoe, Secretar de stat din Norvegia, a fost discutată posibilitatea de a fi acordată asistență în domeniul situațiilor de urgență, iar cu Susanne Kuster, șef adjunct al Oficiului Federal al Justiției din Elveția, a fost menționată oportunitatea de a participa la schimburi de experiență privind managementul de criză în contextul războiului din Ucraina.

În cadrul discuțiilor cu Helen McEntee TD, Ministrul Justiției din Irlanda, a fost discutată posibilitatea de delegare a experților în cadrul următoarei reuniuni a Hub-ului de securitate, precum și implicarea mai activă în schimburile de informații și în procesul de operaționalizare al acestuia.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.