Flux noutăţi

Costul serviciilor executorilor judecătorești a fost indexat
25.10.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ) a publicat în Monitorul Oficial din 21 octombrie Hotărârea nr. 60 din 3 octombrie 2022, prin care au fost operate modificări în Nomenclatorul serviciilor UNEJ oferite contra cost, aprobat prin Hotărârea Consiliului UNEJ nr. 14 din 26 februarie 2019.

Potrivit documentului, în urma analizei situaţiei bugetare a UNEJ şi a informaţiei privind cheltuielile şi veniturile înscrise la bugetul UNEJ, precum și ținând cont de creșterea ratei inflației cu aproximativ 34%, tariful pentru serivicii se majorează cu 30%.

Spre exemplu, prețul eliberării confirmării privind punerea în executare pe teritoriul Republicii Moldova a documentului  executoriu a sporit de la 400 la 550 lei, oferirea informațiilor analitice/statistice deja existente – de la 400 la 520 lei, examinarea și expedierea către executorii judecătorești a notificărilor administratorilor autorizați a crescut de la 30 la 40 lei (debitor), iar auditul/ verificarea efectuat/ă la solicitarea executorului judecătoresc a sporit de la 2000 la 3500 lei.

În același timp, Nomenclatorul a fost completat cu două servicii noi:
  • înregistrarea actelor de constatare la UNEJ, care va costa 300 lei per act;
  • examinarea cererilor de soluționare a conflictelor de competență/conexări – 500 lei/act.

Nomenclatorul serviciilor UNEJ oferite contra cost actualizat poate fi consultat aici


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.