Flux noutăţi

Scutirea de plata taxelor de import pentru cetățenii RM care revin cu traiul în RM
25.10.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La 1 octombrie curent a intrat în vigoare  Legea nr. 248/2022 privind acordarea scutirii de plata drepturilor de import pentru cetățenii RM care revin cu traiul în RM, conform căreia acestora li se va permite, fără achitarea drepturilor de import, în limita celor indicate în cererea depusă la Serviciul Vamal, importul unui vehicul clasificat la poziția tarifară 8703 cu scutire de plata drepturilor de import, precum și introducerea pe teritoriul țării a obiectelor de uz personal.

În acest context, Serviciul Vamal a aprobat Ordinul nr. 326-O din 10 octombrie 2022 cu privire la modificarea anexei nr.5.1 la Ordinul Directorului Serviciului Vamal nr.56-O/2008, care a fost publicat în Monitorul Oficial din 21 octombrie curent.

Prin respectivul act este aprobat Regulamentul privind vămuirea bunurilor trecute peste frontiera vamală a Republicii Moldova de către persoane fizice și a unor formulare tipizate.

Astfel, codurile facilităților fiscale și vamale acordate persoanelor fizice a fost suplinit cu un codul scutirii 016, ce prevede aplicarea scutirilor la importul obiectelor de uz personal și a unui singur vehicul clasificat la poziția tarifară 8703 pentru cetățenii Republicii Moldova care revin cu traiul în RM.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.