Flux noutăţi

Avocatul Vladimir Palamarciuc a anunțat lansarea cărții „Banii și Obligațiile Pecuniare în Dreptul Civil”
23.11.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 21 noiembrie 2022, avocatul Vladimir Palamarciuc din cadrul BAA ”Țurcan, Cazac” a anunțat lansarea cărții „Banii și Obligațiile Pecuniare în Dreptul Civil”.
Evenimentul propriu-zis de lansare a cărții urmează a avea loc la data de 29 noiembrie 2022, ora 16:00, în incinta Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, blocul 2, biroul 119.
La eveniment vor fi prezente persoanele din mediul academic care au contribuit la cercetare, atât din Moldova, cât și din România, autorul cărții, precum și alți invitați profesioniști în drept.
Cartea poate fi cumpărată la librăriile Bestseller din Chișinău sau online accesând următorul link.
Cartea conține o cercetare cu privire la bani și obligații pecuniare în dreptul civil. Primul capitol este dedicat teoriei juridice a banilor, unde autorul dezvoltă și o teorie a ficțiunii juridice a banilor în dreptul privat.
Capitolul doi abordează caracteristica generală a obligațiilor pecuniare, inclusiv aspecte privind executarea, metoda, mijloacele și instrumentele de plată, nominalismul monetar.
Capitolul trei este dedicat efectelor specifice ale obligațiilor pecuniare, printre care se includ dobânda și alte efecte specifice. Cercetarea reflectă un studiu al practicii internaționale și al literaturii juridice în 6 limbi, efectuat, printre altele, în biblioteca din Universitatea din Kiel (Germania) și biblioteca internațională a UNIDROIT.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.