Flux noutăţi

Viitorii grefieri ai Colegiului “Alexei Mateevici” din capitală au acces la simulatorul PIGD
01.12.2022 | JURIDICE MOLDOVA

22 viitori grefieri, elevi ai Colegiului “Alexei Mateevici” din capitală, deja cunosc cum funcționează Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor.

De curând, s-a desfășurat lecția publică în cadrul cursului Controlul de gestiune a dosarelor. Prin intermediul simalutorului PIGD, elevii au:

– diferențiat elementele cheie ale unui proces-verbal de citație, înștiințare, încheiere potrivit modelelor de documente

– executat corect pașii de introducere a procesului-verbal în PIGD din poziția de specialist și/sau grefier;

– rezolvat exercițiile privind termenele de expediere a procesului-verbal.

Directorul Colegiului, BERCU Victoria, a încurajat exercițiul de simulare și oportunitățile de dezvoltare a viitorilor specialiști, care urmează a-și desfășura activitatea profesională în cadrul instanțelor naționale.

Prezentă la eveniment, CIAGLIC Tatiana, șefă a Centrului de Informații Juridice INJ, a menționat că elevii au dat dovadă de curaj și le-a prezentat oportunitățile de informare disponibile în mediul online. Alături de administrația INJ a oferit elevilor în calitate de premii câte un set de materiale de specialitate.

VÎRLAN Petru, șef-adjunct al AAIJ, a rămas surpins plăcut de competențele elevilor. În acest context, și-a manifestat deschiderea și susținerea în procesul de angajare a elevilor. Tinerii specialiști sunt mereu așteptați să activeze în cadrul instanțelor de judecată.

Activitatea a fost realizată de GAVRILENCO Natalia, profesor de discipline juridice.

 


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.