Site icon JMD

Viitorii grefieri ai Colegiului “Alexei Mateevici” din capitală au acces la simulatorul PIGD

22 viitori grefieri, elevi ai Colegiului “Alexei Mateevici” din capitală, deja cunosc cum funcționează Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor.

De curând, s-a desfășurat lecția publică în cadrul cursului Controlul de gestiune a dosarelor. Prin intermediul simalutorului PIGD, elevii au:

– diferențiat elementele cheie ale unui proces-verbal de citație, înștiințare, încheiere potrivit modelelor de documente

– executat corect pașii de introducere a procesului-verbal în PIGD din poziția de specialist și/sau grefier;

– rezolvat exercițiile privind termenele de expediere a procesului-verbal.

Directorul Colegiului, BERCU Victoria, a încurajat exercițiul de simulare și oportunitățile de dezvoltare a viitorilor specialiști, care urmează a-și desfășura activitatea profesională în cadrul instanțelor naționale.

Prezentă la eveniment, CIAGLIC Tatiana, șefă a Centrului de Informații Juridice INJ, a menționat că elevii au dat dovadă de curaj și le-a prezentat oportunitățile de informare disponibile în mediul online. Alături de administrația INJ a oferit elevilor în calitate de premii câte un set de materiale de specialitate.

VÎRLAN Petru, șef-adjunct al AAIJ, a rămas surpins plăcut de competențele elevilor. În acest context, și-a manifestat deschiderea și susținerea în procesul de angajare a elevilor. Tinerii specialiști sunt mereu așteptați să activeze în cadrul instanțelor de judecată.

Activitatea a fost realizată de GAVRILENCO Natalia, profesor de discipline juridice.