Competition

Consiliul Concurenței inițiază o investigație referitor la semnele de abuz de poziție dominantă de către operatorul care gestionează aplicațiile digitale Yandex Go și Yandex Pro
07.02.2023 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 23.01.2023, Plenul Consiliului Concurenței a dispus inițierea unei investigații referitor la semnele de abuz de poziție dominantă de către întreprinderea care gestionează aplicațiile digitale Yandex Go și Yandex Pro utilizate la prestarea și folosirea serviciilor de taxi.

Investigația a fost inițiată după examinarea prealabilă a unei plângeri depuse în adresa Consiliului Concurenței la începutul lunii decembrie 2022.

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței urmează să efectueze analiza detaliată a piețelor relevante, să stabilească dacă întreprinderea vizată are poziție dominantă pe piețele relevante ce vor fi stabilite și dacă practicile aplicate de companie constituie abuz de poziție dominantă.

Este o primă investigație în Republica Moldova care vizează platformele digitale și eventuale practici anticoncurențiale aplicate prin intermediul unor astfel de platforme.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.