Un judecător canadian, de la Curtea King’s Bench din provincia Saskatchewan, a hotărât că emoji-ul „thumbs-up” (👍) este la fel de valid ca o semnătură, susținând că instanțele trebuie să se adapteze la ”noua realitate” a modului în care oamenii comunică și astfel, un fermier a fost obligat să plătească 82.000 USD pentru neexecutarea unui contract.
În speță, un cumpărător de cereale a trimis un mesaj text în masă mai multor persoane, anunțând că compania intenționează să cumpere 86 de tone de in la un preț de 17 USD per baniță (unitate de măsură). Cumpărătorul, Kent Mickleborough, a vorbit cu fermierul Chris Achter la telefon și apoi a trimis un mesaj cu o fotografie a unui contract de livrare a inului care prevedea livrarea inului în noiembrie, cerându-i totodată fermierului să confirme contractul de in în mesaj. Fermierul Achter, a răspuns cu un emoji cu degetul mare în sus, dar Achter nu a livrat inul în noiembrie și până atunci prețurile pentru recoltă crescuseră.
În fața instanței, cumpărătorul a sugerat că emoji înseamnă că Achter a fost de acord cu termenii contractului, dar Achter a spus că emoji-ul indica doar faptul că a primit contractul în mesajul text ”Neg că am acceptat emoji-ul „thumbs-up”ca semnătură digitală a contractului incomplet”, a spus Achter. Mai mult, ”Nu am avut timp să examinez Contractul de in și am vrut doar să vă spun că am primit mesajul lui.” Avocatul lui Achter s-a opus, argumentând că clientul său ”nu este un expert în emoji-uri”.
Judecătorul Timothy Keene, a indicat că ”Această instanță recunoaște cu ușurință că un emoji 👍 este un mijloc netradițional de a ”semna” un document, dar, cu toate acestea, în aceste circumstanțe, acesta a fost o modalitate validă de a transmite cele două scopuri a unei ”semnături””. Judecătorul a respins, de asemenea, preocupările apărării conform cărora permiterea unui emoji să semnifice acceptare ”ar deschide porțile spre inundație”, către noi interpretări ale altor emoji-uri precum 👊 și 🤝. Instanța a considerat că aceasta ”nu poate (și nici nu ar trebui) să încerce să oprească valul de tehnologie și de utilizare obișnuită a emoji-urilor. Aceasta pare să fie noua realitate în societatea canadiană, iar instanțele vor trebui să fie pregătite să facă față noilor provocări care pot apărea din utilizarea emoji-urilor și altele asemenea.”.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.