Articole

Răpirea Femidei de către Dragonul de Lemn – astrologie juridică pentru 2024
04.01.2024 | Vlad Bercu

Vlad Bercu

Av. Vlad Bercu

Scriitorul american Toffler zicea că “Analfabetul viitorului nu va mai fi cel care nu ştie să citească, ci acela nu ştie să înţeleagă”. 

Eu, ca și orice odraslă autohtonă, îmi fac griji pentru viitorul profesiei îmbrățișate și capacitatea mea de digerare intelectuală a direcției spre care urmează să țintim pasul întru realizarea Reformei justiției.

Din aceste considerente, cel mai rezonabil este să ne adresăm astrelor, siguranța ezotericii nimeni nu a declarat-o nulă, totuși vorbim de știința celor inițiați, iar noi juriștii ne pricepem la descifrarea tainelor oculte.

Așadar, dacă este să facem o prezicere pentru anul 2024, în primul rând trebuie să determină ce zodie este Femida? Cu siguranță, Femida moldoveancă este o Fecioară, curată, dreaptă, cu legătură de pe ochi căzută pe gură, dar, DAR, important este că nimic nu e pierdut.

Femida intră în noul an călare pe Dragonul de Lemn, sau invers, din cauza artificiilor din noaptea de revelion, a fost greu să descifrăm silueta doamnei. Conform publicațiilor savante, precum ar fi numerologiafaranumere.md, astrologia69.com, tarologiapentrutauri.ro, sub aspecte generice, anul 2024 aduce cu sine o convingere puternică în munca asiduă, anul promite reînnoire și momente memorabile, cu posibilitatea de a încheia relații care nu mai aduc fericire.

Interesant este că nativii Fecioară urmează să facă alegeri importante, dar nu trebuie să se bazeze prea mult pe carieră, câștiguri și sprijin financiar. Nu va fi un an bogat, așa cum și-ar dori, iar planurile făcute în 2023 vor fi amânate, scrie ziarul libertatea.

Se pare că Femida nu a deschis în Ajun ușa la urători și nu a fost binecuvântată de “Semne bune anul are, semne bune de belșug”. Este posibil ca nici în acest an vestita Reformă să nu își arate rezultatele, dar este bine cunoscut faptul că mâncarea preparată la foc mic este mult mai gustoasă și consistentă. Din nefericire, se pare că de beneficiile ei se vor bucura doar generațiile viitoare. Oricum nu ne întristăm, că dacă e să vă întrebați dar ce ne așteptăm de la Reformă, majoritatea îți vor ceda glasul corului de greier din curtea principalelor instituții de stat, care luminează noaptea și au ancorate drapele ici și colo.

Legislativul se așteaptă însă să fie unul harnic, cum a fost și în anii precedenți, problema însă ține de necesitatea acestei hărnicii și eficiența apăsătorilor de butoane, dar asta este o cu totul altă istorie. La urma urmei, cu toții știm că în trend este vectorul vestic, problema e că noi ne conducem după politici deja caduce, cum ar “New Deal”, avem proprii Vernon Dursley care ne macină scrisorile.  Scopul rămâne același, săpăm gropi, ca să mutăm pământul în gropile săpate anterior și procesul să continue, munca nu trebuie oprită, viitorul european e în mâinele clasei muncitoare. Așadar, săpăm, codificăm și iar săpăm.

Noutăți bune vin pentru profesiile liberale, ele în continuare sunt liberale, asta dacă nu aveți clienți abuseri, superiori tiranici și 48 de ore pe zi, așadar majoritatea cu siguranță sunteți safe.

Pe măsură ce 2024 se desfășoară sub auspiciile Dragonului de Lemn, ne găsim reflectând asupra mersului caracatiței birocratice. În acest labirint kafkian, fiecare cotitură pare să ducă la o nouă formă de hârtie de completat, formular ASPeian, iar fiecare bifă într-un formular adâncește misterul birocrației.

Dar judecătorilor, ce le-a hărăzit anul judecătorilor? Well, când vine vorba de judecătorii care activează în sistemul judiciar din Moldova, cu părere de rău norii au acoperit astrele, întrunindu-se într-o formă unitară și greu de răzbătut chiar și cu telescopul Webb. Așteptăm să vedem dacă poate fi contestată, după discutăm.

Nu în ultimul rând, juniorilor profesiilor juridice, studenților Facultăților de Drept, Dragonul de Lemn vă așteaptă în biblioteci, sau pe portaluri de specialitate. Dragonul de Lemn este un semn gelos, care varsă foc și pară digitală în registrele electronice, așa că, asumați-vă viitorul.

În acest tărâm al incertitudinii juridice, avem totuși un far călăuzitor: zâmbetul enigmatic al Femidei, care pare să știe mai mult decât vrea să dezvăluie. Ea ne reamintește că, în ciuda tuturor predicțiilor astrologice și ezoterice, esența justiției rămâne neschimbată – căutarea neobosită a adevărului și echității, cel puțin așa am învațăt – IN LAW WE TRUST.

În final, fie că Femida ne zâmbește sau ne întoarce spatele, fie că Dragonul de Lemn ne aduce vânturi favorabile sau focuri de artificii, meșteșugul nostru rămâne unul plin de provocări, dar și de satisfacții neașteptate. Pentru cei care îl practică, fiecare zi este o nouă aventură în labirinturi care îți mută din oră în oră zidurile. Așa că, dragi colegi de breaslă, să ne încingem togele virtuale și să ne pregătim pentru încă un sezon de JURIDICE MOLDOVA.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.