Flux noutăţi

Dilema avocaților – între timp și calitate.
05.02.2024 | JURIDICE MOLDOVA

Avocații, pentru a obține succese în carieră, trebuie să ofere cel mai bun produs al muncii lor, încât cei care citesc rezultatul final nu ar putea ști dacă a fost generat într-un timp scurt sau sub alte circumstanțe care ar putea afecta calitatea sa și ar putea să blameze avocatul în cazul în care munca nu a fost la nivelul așteptărilor. Cu toate acestea, unii clienți preferă uneori viteza în detrimentul calității în anumite situații, iar avocații trebuie să țină cont de acest lucru. Unul dintre cele mai importante momente în care operativitatea contează mai mult decât calitatea este atunci când un client are o limită de timp. Uneori, clienții sunt presați de deadline-uri, însă aceștia trebuie să fie conștienți că ar putea să urmeze consecințe serioase dacă avocații vor fi axați pe viteză. În astfel de împrejurări, de obicei, este în avantajul avocaților să finalizeze munca până la termen, chiar dacă munca nu este perfectă. Clienții ar putea să aprecieze mai mult respectarea termenelor decât calitatea muncii avocaților, și ar putea să judece aspru reprezentanții lor legali dacă aceștia nu reușesc să se încadreze în limitele de timp impuse.

În alte cazuri, clienții stabilesc din start, la etapa adresării pentru asistență juridică, numărul de ore alocat avocatului pentru un anumit caz. În astfel de situații, clienții ar putea să se aștepte ca avocații lor să lucreze rapid, deoarece pot factura doar un anumit număr de ore pentru a încadra munca în bugetul stabilit de client. Dacă un avocat ia mai mult timp pentru a finaliza munca și, ca rezultat, bugetul nu este respectat, pot apărea consecințe serioase. Avocații trebuie să aibă conversații deschise cu clienții despre cât timp ar putea dura în mod rezonabil un caz. În alte circumstanțe, o taxă fixă sau o reglementare alternativă a taxelor ar putea funcționa cel mai bine pentru a asigura că interesele clientului și avocatului coincid.

Uneori, clienții preferă doar viteză, deoarece aceasta îi diferențiază pe avocați pe piața serviciilor juridice. Majoritatea clienților, probabil, nu vor examina în detaliu munca produsă de un avocat, deoarece mulți clienți nu au cunoștințele necesare pentru a evalua cuprinzător eforturile unui avocat. Cu toate acestea, un avocat care poate produce conținut rapid poate ieși în evidență printre practicienii juridici. Mulți avocați au reputația de a rezerva mult timp pentru a finaliza lucrările pentru clienți. Acest lucru se datorează faptului că avocații au numeroase dosare pe care le gestionează simultan, iar uneori reprezentanții clienților pot fi extrem de ocupați în funcție de etapele în care aceste dosare se află. În astfel de perioade, este normal ca unui avocat să îi ia un număr mare de zile sau poate chiar săptămâni, pentru a finaliza sarcini pe care alți avocați le-ar realiza timp de ore sau câteva zile pentru a le termina. Prin urmare, un avocat care finalizează proiecte mai rapid decât alți avocați ar putea să câștige mai multă simpatie din partea clienților.

Articolul original.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.