Flux noutăţi

Lista jurisdicțiilor care nu implementează standardele internaționale de transparență a fost aprobată
13.03.2024 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 07 martie 2024, Ministerul Justiției a informat că în cadrul ședinței Guvernului (06.03.2024), a fost aprobată Lista jurisdicțiilor care nu implementează standardele internaționale de transparență privind fondatorii, asociaţii, acţionarii, administratorii şi beneficiarii efectivi ai persoanelor juridice – o altă acțiune prevăzută în Planul măsurilor pentru limitarea influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și publice (Planul de deoligarhizare).

Lista va fi folosită de către autorităţile publice, întreprinderile de stat şi societăţile comerciale cu capital public în vederea stabilirii condiţiilor de participare la procedurile de privatizare, parteneriat public-privat, achiziţii publice şi concesiuni vizate de mecanismul de deoffshorizare, prevăzut de Legea nr. 215/2020 (Legea deoffshorizării).

În prezent, în Listă sunt incluse 75 de jurisdicții și regiuni autonome, considerate neconforme în ceea ce privește standardele internaționale de transparență. Această listă a fost elaborată în corespundere cu procedura specială prevăzută de Metodologia de stabilire a jurisdicțiilor/regiunilor autonome care nu implementează standardele internaționale de transparență, aprobată de Guvern în noiembrie 2023, de către Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, în coordonare cu Banca Națională a Moldovei, Comisia Națională a Pieței Financiare, Centrul Naţional Anticorupţie, Ministerul Finanțelor, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

 


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.