Site icon JMD

Vizita delegației Academiei de Științe Juridice din România la Universitatea de Stat din Moldova

La 22 mai 2024, o delegație a Academiei de Științe Juridice din România este în vizită la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Scopul principal al vizitei este semnarea unui acord de colaborare și consolidarea relațiilor academice între România și Moldova.

Din delegația română fac parte personalități de seamă precum prof. univ. dr. Bogdan Ciucă, președintele Academiei de Științe Juridice din România, prof. univ. dr. Ioan Chelaru, președintele Uniunii Juriștilor din România, și prof. univ. dr. Gheorghe Buta, vicepreședintele Academiei de Științe Juridice din România. De asemenea, participă și alți membri importanți ai Academiei, cum ar fi prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, secretarul general al Academiei, prof. univ. dr. Viorel Roș, prof. univ. dr. Alexandru Țiclea, prof. univ. dr. Cristian Ionescu, și dr. Nicolae Cîrstea.

Gazda evenimentului este Universitatea de Stat din Moldova, cu participarea prof. univ. dr. Igor Șarov, rectorul Universității de Stat din Moldova. Vizita a început cu întrevederea delegației române cu conducerea Facultății de Drept, reprezentată de acad. prof. univ. dr. hab. Ion Guceac, conf. univ. dr. Stela Botnaru, prodecan, conf. univ. dr. hab. Rodica Ciobanu, director al Departamentului Drept Public, și asist. univ. Doina Cuciurca.

În cadrul întrevederii, au fost discutate perspective de colaborare viitoare în vederea promovării dreptului și a științelor juridice prin instruirea studenților. Ulterior, delegația română a participat la semnarea acordului de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Științe Juridice din România, continuând cu diverse activități menite să întărească legăturile academice și profesionale dintre cele două instituții.

Pe parcursul vizitei, vor fi prezentate și două cărți importante în domeniul dreptului: “Inteligența artificială azi. O perspectivă a dreptului, a drepturilor omului, a eticii și nu numai. Ediția a II-a revizuită și adăugită,” autori Ovidiu Predescu și Ovidiu-Roland Predescu. Lansarea va fi moderată de conf. univ. dr. hab. Rodica Ciobanu.

Exit mobile version