Comentariile sunt închise pentru Conferința științifică internațională aniversară “REALITĂȚI ȘI PERSPECTIVE ALE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI JURIDIC NAȚIONAL – 65 de ani în serviciul jurisprudenței naționale”, 03-04 octombrie 2024

Conferința științifică internațională aniversară “REALITĂȚI ȘI PERSPECTIVE ALE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI JURIDIC NAȚIONAL – 65 de ani în serviciul jurisprudenței naționale”, 03-04 octombrie 2024
01.10.2024 | JURIDICE MOLDOVA

Conferinţa ştiinţifică internaţională aniversară, „Realități și perspective ale învățământului juridic național, 65 de ani în serviciul jurisprudenței naționale”, organizată în zilele de 03-04 octombrie 2024, cu prilejul aniversării a 65-a de la fondarea Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, în ambianța academică oferită de Alma Mater – USM:

– FACULTATEA DE DREPT – 65 ani în serviciul jurisprudenței naționale: https://drept.usm.md/wp-content/uploads/965_Facultatea-de-Drept-65-ani.pdf
– Site-ul conferinței: https://drept.usm.md/conferinte/65/
– Programul conferinței: https://drept.usm.md/wp-content/uploads/Programul_Conferintei_RO-EN_30-09-2024.pdf\

În cadrul acestui eveniment marcant pentru Facultatea de Drept a USM vor fi prezentate lucrări cu abordare transdisciplinară,care pot fi integrate în cel puțin una dintre următoarele secțiuni:

– Probleme fundamentale ale dreptului privat;
– Codul administrativ – 5 ani de la adoptare;
– De la tradiție spre inovații juridice în dreptul public actual;
– Perspective contemporane în dreptul penal(pentru studenți);
– Dimensiunea francofonă a dreptului;
– Perspective de dezvoltare ale dreptului penal și criminologiei în contextul integrării în Uniunea Europeană;
– Provocări actuale ale dreptului internațional în contextul integrării europene a Republicii Moldova;
– Engleza – catalizator al profesiei juridice;
– Probleme contemporane ale procedurii penale

Conferința va include, de asemenea, o serie de activități asociate, programate a fi desfășurate pe parcursul a două zile (3–4 octombrie 2024).

Conferința aduce peste 300 de participanți, inclusiv profesori universitari, cercetători științifici, membri ai sectorului public și guvernamental, și reprezentă o platformă esențială pentru evaluarea stadiului actual și explorarea perspectivelor învățământului juridic din Republica Moldova.

Un moment deosebit al conferinței va fi lansarea cărțiiDreptul internațional privat”, care va fi publicată în Chișinău în anul 2024, sub semnătura conf. univ., dr. Valeriu Babără. Această lucrare reprezintă o contribuție importantă la literatura de specialitate, oferind analize și soluții pertinente pentru studenți, academicieni și practicieni din domeniul dreptului.

Vă încurajăm să profitați de această platformă unică pentru a învăța, a împărtăși idei și a contribui activ la conturarea viitorului juridic al Republicii Moldova!


Aflaţi mai mult despre , , , , ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.