Flux noutăţi

Președintele Republicii Moldova a dispus crearea unui Consiliu consultativ de experți privind reforma sistemului justiției
14.11.2019 | JURIDICE MOLDOVA

MOLDPRES informează că Igor Dodon, Președintele RM, a dispus crearea unui Consiliu consultativ de experți privind reforma sistemului justiției. Decretul șefului statului care prevede acest lucru a intrat deja în vigoare, după ce miercuri, 13 noiembrie, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Conform Decretului semnat de șeful statului, Consiliul va fi alcătuit din 13 experți și va activa pe lângă președintele Republicii Moldova. Membrii Consiliului vor avea rolul de a evalua conceptul de reformă a justiției și de a elabora propuneri și recomandări privind ajustarea acestuia la standardele internaționale.

Totodată, Consiliul va efectua expertiza proiectelor de acte normative elaborate în contextul reformei justiției și va prezenta recomandări privind implementarea acesteia. Noua entitate va implica în activitatea sa specialiști și experți independenți pentru a analiza efectele reformei justiției.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.