Internaţional

SUA. Litigiu între un cadru didactic și Universitate pe motivul discriminării salariale
21.11.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Josephine Potuto, cel mai longeviv cadru didactic din cadrul Universității din Nebraska – Lincoln College of Law, a acționat Universitatea în judecată pe motiv că este discriminată în ceea ce privește remunerația alocată ei în comparație cu profesorii titulari de sex masculin, informează Above the Law.

Reclamanta susține că salariul ei este mai mic decât a colegilor de sex masculin. În plus, aceasta menționează că atunci când a informat conducerea Universității în mod repetat privitor la această problemă, drept consecință aceasta a fost eliminată din rolul său de reprezentant al atletismului facultății – poziție pe care a deținut-o începând cu 1997.

În ceea ce privește cifrele, salariul doamnei Potuto se ridică la 229.460 de dolari alocație anuală, comparativ cu 273.653 de dolari pe care-i primește colegul său Robert Robert Denicola și 256.755 de dolari ai lui Martin Gardner. Avocata Josephinei Potuto, Kathleen Neary, a spus că Potuto nu are nicio problemă cu compensația colegilor de sex masculin, dar vrea salariu egal.

Reiterăm faptul că Josephine Potuto este cel mai vârstinc cadru didactic din cadrul facultății și îndeplinește aceleași criterii ca și colegii săi de sex masculin.

Purtătorul de cuvânt a Universității, Deb Fiddelke, a declarat că instituția „a examinat pretențiile profesorului Potuto” și le-a găsit neîntemeiate: „Universitatea este pregătită să se apere și este sigură că va ava câștig de cauza în cele din urmă.”


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.