Flux noutăţi

Institutul Național al Justiției din Republica Moldova a semnat un acord de colaborare cu Înalta Școală de Justiție din Georgia
22.11.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Institul Național al Justiției informează că în vederea stabilirii unor relații bilaterale pe termen lung și a eficientizării procesului de formare judiciară, miercuri, 21 noiembrie 2019, Directorul Institutului Național al Justiției din Republica Moldova, Diana Scobioală, și Directorul Înaltei Școli de Justiție din Georgia, Vano Bolkvadze, au semnat un acord de colaborare între instituțiile pe care le conduc.

Acordul încheiat stabilește o serie de angajamente ale părților care vor facilita colaborarea și asistența reciprocă în promovarea unor instruiri de înaltă calitate pentru audienți, judecători în exercițiu și personalul instanțelor judecătorești. Totodată, formalizarea parteneriatului va consolida capacitatea ambelor instituții de a furniza o pregătire judiciară în conformitate cu standardele în domeniu. Rezultatele preconizate ale acordului prevăd inițierea și desfășurarea unor activități comune de instruire (conferințe, ateliere de lucru, seminare), organizarea vizitelor de studiu, schimbul de publicații și cercetări științifice etc.

Evenimentul a avut loc în contextul vizitei la Institutul Național al Justiției a reprezentanților Înaltei Școli de Justiție din Georgia: Vano Bolkvadze, Director, Anico Parjiami, șefa Direcției relații internaționale și analitice, și Ana Mgebrishvili, consultant principal în Direcția relații internaționale și analitice. În cadrul întrevederilor au fost abordate subiecte ce vizează optimizarea și transparentizarea procesului de desfăşurare a concursului de admitere/absolvire, formarea inițială a audienților, reconceptualizarea planurilor de formare continuă a beneficiarilor Institutului, precum și reconstrucția clădirii și dezvoltarea infrastructurii care au fost determinate de creșterea capacităților instituționale și sporirea calității procesului de instruire. Delegația georgiană a fost interesată în special de modul în care viitorii judecători sunt instruiți prin intermediul proceselor de simulare, asistând la activitățile simulative din cadrul formării inițiale.

Vizita de studiu la Chișinău a exponenților Înaltei Școli de Justiție din Georgia urmărește împărtășirea practicilor instituționale de asigurare a procesului de formare și se desfășoară în perioada 20-22 noiembrie 2019, la invitația Institutului Național al Justiției.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.