Monitorul Oficial al Republicii Moldova
 

Noi modificări în regulamentele Casei Naționale de Asigurări Sociale
25.11.2019 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 18.11.2019, Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova, a introdus noi modificări în următoarele regulamente:

  1. Regulamentul cu privire la restituirea sumelor indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă rezidenţilor parcurilor pentru tehnologia informaţiei modificat prin Ordinul CNAS nr. 166-A din 18.11.2019

Modificat:

23. După aprobarea Deciziei de către Directorul general al CNAS, în termen de 2 zile lucrătoare Direcţia generală evidenţa contribuabililor informează în scris plătitorul şi CTAS despre aprobarea acesteia şi transmite Direcţiei generale finanţe şi asigurări sociale un 4 exemplar al Deciziei şi informaţia privind rechizitele bancare ale plătitorului, pentru efectuarea restituirii.

2. Regulamentul cu privire la eşalonarea stingerii datoriilor majorărilor de întârziere (penalităţilor) faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat modificat prin Ordinul CNAS nr. 167-A din 18.11.2019

Modificat:

Anexa nr.1 ,,Cerere privind încheierea unui Acord de eşalonare a stingerii datoriilor majorărilor de întîrziere (penalităţilor) faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat”.

Anexa nr.2 ,,Acord de eşalonare a stingerii datoriilor majorărilor de întârziere (penalităţilor) faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat”

3. Regulamentul privind efectuarea corectărilor contribuţiilor de asigurări sociale de stat la BASS modificat prin Ordinul CNAS nr. 165-A din 18.11.2019

Modificat:

13. CNAS transmite documentele trezoreriale întocmite la Trezoreria de Stat în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul de gestionare a bugetului asigurărilor sociale de stat prin contul unic trezorerial al Ministerului Finanţelor nr. 24/2-5/150 din octombrie 2010, aprobat de Ministrul Finanţelor şi Directorul general al CNAS.

36. Înscrierea în SI „Protecţia socială” a restituirii sumei plătite în plus la contul plătitorului la BASS se efectuează de către CNAS în baza ordinului Directorului general al CNAS în termen de o zi lucrătoare de la data aprobării acestuia.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.