Cyberlaw & Data protection
 

Un gamer din China a „împrumutat” unui prieten un personaj în valoare de 1,4 milioane de dolari, iar ultimul l-a vândut pentru 550 $
02.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

O persoană din China a înaintat o acțiune în judecată împotriva prietenului său și compania care deținea drepturile asupra jocului, după ce ultimul a vândut un personaj dintr-un joc video evaluat la 1,4 milioane de dolari pentru doar 550 $.

În speță, Lu Mou a cheltuit 1,5 milioane de dolari pentru a-și dezvolta personajul în Justice Online, un joc online foarte popular în China. Adesea, Lu îi oferea posibilitatea prietenului său să utilizeze acest personaj împtrumutândui-l. Totuși, acesta nu este un împrumut clasic, ci o simulație, adică o vânzare simulată în cadrul jocului.

Când Li a încercat să vândă personajul înapoi lui Lu, utilizând piața internă a Justice Online, pentru un preț de 550 de dolari, se pare că Lu a întârziat să-și cumpere personajul și un terț, de bună credință de altfel, a cumpărat personajul în valoare de 1,4 milioane $.

Cazul a fost soluționat în cele din urmă prin mediere, personajul a fost returnat deținătorului inițial, iar Li a fost obligat la plata unei sume de 12,789 de dolari cu titlu de despăgubire terțului cumpărator.

Sursa: Abacusnews.com


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.