Drept penal şi contravenţional

Monografia „Nulitățile în procesul penal”, semnată de av. dr. Mihai Mareș, a fost publicată de editură Hamangiu
16.12.2019 | JURIDICE MOLDOVA

Mihai Mareș

Mihai Mareș

Editorul“Lucrarea Nulitatile in procesul penal este rodul unei bogate experiente practice in materia dreptului penal al afacerilor, autorul ocupandu-se cu predilectie de astfel de spete, precum si al unei activitati intense de cercetare stiintifica.

Fiind una dintre putinele lucrari dedicate acestui subiect aflat permanent pe lista controverselor nascute in practica parchetelor si a instantelor, in paginile sale se regaseste o sinteza privind regimul juridic al nulitatilor atat dintr-o perspectiva istorica, facand deopotriva referire atat la jurisprudenta nationala (in special deciziile Curtii Constitutionale, adica inclusiv recenta Decizie nr. 88/2019 si efectele acesteia), cat si la jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Avem nadejdea ca numeroasele comentarii practice si propuneri de lege ferenda cuprinse in monografia Nulitatile in procesul penal vor constitui un sprijin important in interpretarea si aplicarea dispozitiilor procesual penale pentru practicienii dreptului si ca studentii si cercetatorii acestei arii de drept vor putea gasi repere utile in dezvoltarea de noi teme de studiu.”

Această monografia reprezintă rezultatul cercetătării av. dr. Mihai Mareș în cadrul doctoratului său, încununată cu conferirea titlului de doctor în drept. Apărarea tezei a fost susținută în cadrul Institutului de Cercetări Științifice “Acad. Andrei Rădulescu”.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.