Site icon JMD

Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova a primit vizita colindătorilor și urătorilor

Marți, 24.12.2019, un grup de elevi ai clasei a 2-A din Școala Primară-Grădiniță „Abeceluș”, orașul Durlești, însoțiți de directorul instituției Sergiu Afanasiu și câteva învățătoare, au venit la Biserica „Întâmpinarea Maicii Domnului” din incinta Universității de Stat din Moldova unde i-au încântat pe cei prezenți cu frumoase urături specifice sărbătorilor de iarnă și cântări ce vestesc Nașterea Domnului.

Colindele și urările au fost primite în dar de către Decanul Facultății de Drept a USM, Serghei Brînza, doctor habilitat în drept, profesor universitar, Prodecanii Veronica Mocanu, doctor în drept, conferențiar universitar și Mihaela Botnarenco, doctor în drept, lector universitar, alți reprezentanți ai Facultății de Drept, precum și de către enoriașii bisericii, alături de Preotul Octavian Moșin.

Efortul colindătorilor a fost răsplătit cu daruri pregătite în prealabil de către biserică și reprezentanții facultății.

Decanul Facultății de Drept a mulțumit copilașilor pentru programul cultural, apreciind inițiativa lor de a introduce comunitatea academică în spiritul sărbătorilor care bat la ușă.

Totodată, Domnul Serghei Brînza a invitat grupul de colindători să viziteze Facultatea de Drept, accentuând că  , cel mai probabil, mulți dintre ei vor fi viitorii studenți la drept.

Elevii au rămas entuziasmați de clădirea emblematică a facultății, punctul principal de atracție fiind, totuși, bradul din hol, la care au făcut o multitudine de poze.

În cele din urmă, minunații colindători au promis să revină la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova.