Flux noutăţi

Facebook nu va sancționa postările politice care conțin informații false
10.01.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Facebook nu va sancționa postările politice care conțin informații false și nici nu va limita direcționarea politică a mesajelor, în ciuda apelurilor publice pentru a adopta limite semnificative în ceea ce privește publicitatea politică înainte de alegerile prezidențiale din SUA, din acest an. Modificările anunțate vor permite totuși utilizatorilor să controleze postările sponsorizate pe care le primesc, scrie digi24.ro.

Utilizatorii vor putea să controleze mai mult conținutul reclamelor pe care le primesc, însă noile reguli ale companiei vor continua să permită politicienilor să facă afirmații false în postările lor politice plătite și să păstreze instrumentele puternice, dar controversate de țintire.

Presiunea de a-și regândi abordarea cu privire la postările politice a venit de la o gamă largă de experți digitali, precum și de la unii dintre angajații Facebook. Aceștia susțin că politicile companiei i-au expus pe utilizatori la riscuri grave, inclusiv la dezinformarea virală, pe care actorii nocivi au plătit-o pentru promovarea pe rețeaua socială.

Facebook a spus că va aborda aceste îngrijorări, oferind utilizatorilor posibilitatea de a alege să vadă mai puține reclame despre candidații politici, măsură pe care intenționează să o implementeze în vară. Utilizatorii pot alege, de asemenea, să nu mai vadă anunțuri din campanii politice sau venite de alte entități, inclusiv companii, care îi țintesc folosind liste de date personalizate, cum ar fi adresele de e-mail ale acestora.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.