Monitorul Oficial al Republicii Moldova
 

Autoritățile planifică crearea sistemului unic al rezervelor de stat și de mobilizare
12.02.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Proiectul legii despre rezervele de stat și de mobilizare, înregistrat în parlament, presupune crearea unui fond special de valori materiale, create pe lângă agenți economici și autorități responsabile. Legea urmează să fie aplicată pentru crearea, completarea, finalizarea, păstrarea, producția și controlul rezervelor de stat și de mobilizare.

Proiectul de lege are drept scop, asigurarea și intervenția operativă a statului în scopul protejării populației și a teritoriului, asigurării funcționării stabile a economiei și apărării țării, în caz de asediu și război, atentate teroriste,calamități/situații excepționale etc.

Rezervele de mobilizare vor avea o destinație specială și va cuprinde valori materiale, create în scopul apărării țării.Cheltuielile de administrare a rezervelor și dezvoltarea sistemului unic vor fi efectuate în limitele finanțărilor bugetare.

Deasemenea, structurile propuse cu atribuții din domeniul vizat de lege sunt: Guvernul, MAI, Agenția rezerve materiale, Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii, SIS, ect.

Proiectul de lege urmează să fie votat de Parlamentul R.Moldova. 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.