Cyberlaw & Data protection
 

Oficialii americani spun că Huawei poate accesa în mod secret rețelele de telecomunicații
14.02.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Oficialii americani afirmă că Huawei poate accesa în mod secret rețelele de telefonie mobilă din întreaga lume, utilizând așa-numitele “back doors”, astfel, Washingtonul încearcă să își convingă aliații să excludă compania chineză din rețelele lor, relatează Wall Street Journal.

Serviciile de informații arată că Huawei are acestă capacitate de mai bine de un deceniu. Huawei însă a respins acuzațiile.

Atunci când producătorii de hardware de telecomunicații vând echipamente care permit comunicarea mobilă, legea impune ca acestea să permită accesul autorităților la rețele în scopuri legale. Totodată, aceste companii trebuie să se asigure că rețelele nu pot fi accesate fără acordul operatorului. Doar oficiali autorizați pot accesa rețelele în acest mod, măsura aceasta fiind reglementată în legi și protocoale în fiecare țară.

O notă confidențială scrisă de Ministerul de Externe german și văzută de The Wall Street Journal precizează că echipamentele Huawei prezintă riscuri de spionaj. În acest context, Curtis W. Dukes, fost funcționar al Agenției Naționale de Securitate, devenit consultant în domeniul cibersecurității, afirmă că este posibil ca un furnizor să poată avea acces prin interfața de interceptare legală, doar că nu are cunoștință despre o astfel de situație.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.