Evenimentul a marcat debutul misiunii echipei de experți, care se vor concentra pe studierea evoluției sistemului de executare în ultimii 10 ani și pe identificarea unor soluții pentru provocările existente la moment în activitatea sistemului.
La fel, experții vor lucra, în comun cu reprezentanții UNEJ și ai MJ, la elaborarea unor criterii de evaluare a performanțelor sistemului de executare, dar și la conturarea standardelor profesionale pentru executorii judecătorești.
Experții, dar și reprezentanții organizațiilor cu care interacționează executorii judecătorești au apreciat drept o reușită reforma sistemului de executare realizată în 2010, menționînd sporirea eficienței executării, buna organizarea a profesiei și reușitele în sensul obținerii accesului la informațiile relevante procedurii de executare.
De asemenea, Ministerul Justiției a prezentat proiectele avute in derulare pentru crearea unui registru electronic, menit să sprijine activitatea executorilor judecătorești.
Realizarea acestor misiuni ambițioase se va efectua cu suportul misiunii experților CEPEJ (din Lituania, Olanda, Franța si România), acordat prin intermediul proiectului, în cadrul Parteneriatului Estic pentru buna guvernare.