Site icon JMD

Jessup Moot Court – întâlnire între Facultatea de Drept, USM, ABA ROLI Moldova și câștigătorii concursului național

La data de 4 Martie 2020, decanul Facultății de Drept a USM, dr. hab, prof. univ. Sergiu Brînză, studenții din componența echipei Jessup – Nadejda Hîncu, Alexandra Zavtur,  Vlada Pulbere, Irina Florea și mentorii dr., conf. univ. Olga Doru, șef al Departamentului Drept Internațional și European, dr., lec. univ. Valentin Roșca și dr., conf.univ. Natalia Zamfir s-au întâlnit cu reprezentanții ABA ROLI Moldova – organizatorii competiției naționale Jessup Moot Court Competition în Moldova.

În cadrul ședinței Facultatea de Drept a primit mențiunea pentru câștigarea concursului național și accederea la etapa internațională a competiției. Nadeja Hîncu, membră a echipei USM, a primit titlul de „Cel mai bun vorbitor” din cadrul competiției naționale.

Decanul Facultății de Drept, dr. hab., prof. univ., Sergiu Brînza, a mulțumit organizatorilor, studenților și profesorilor care s-au implicat în acest program și le-a urat mult succes la următoare etapă a competiției.

Domnul decan a menționat că „Facultatea de Drept se mândrește cu astfel de studenți și susține eforturile acestora de a deveni cei mai buni juriști”.

Facultatea de Drept, USM și ABA ROLI Moldova vor continua colaborarea pentru fortificarea învățământul juridic din Republica Moldova.