Fiscalitate

Noile măsuri de susținere a activității de întreprinzător
17.04.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Fisc.md informează că conform estimărilor Ministerului Finanțelor, care a elaborat un nou proiect de lege privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător și modificarea unor acte normative, impactul asupra deficitului bugetar va constitui 1,05 mld.lei. Conform notei informative a proiectului, cheltuielile bugetare se vor majora cu 90 mil.lei, iar veniturile se vor diminua cu 960 mil.lei.

Menționăm că acest proiect vine să substituie Legea nr. 56, declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională pe motivul adoptării cu încălcarea procedurii constiuționale de angajare a răspunderii Guvernului.

Noul proiect propune măsuri de suport pentru business în situația pandemiei și post-pandemie, printre care implementarea Programului de subvenționare a dobânzilor, implementarea Programului de rambursare a TVA, reducerea cotei TVA de la 20% la 15% pentru sectorul HORECA, deducerea donației în scopuri fiscale efectuate pentru combaterea COVID 19, neaplicarea taxării inverse pentru agenții economici în procedura de restructurare etc.

Proiectul Legii privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător și modificarea unor acte normative.

Nota informativă la proiectul de lege privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător și modificarea unor acte normative.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.