Proprietate intelectuală

O nouă listă de simboluri a căror protecție a fost solicitată conform art. 6ter al Convenției de la Paris
30.04.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Pe 31 martie 2020, Biroul Internațional al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) a publicat lista unor simboluri, a căror protecție a fost solicitată conform art. 6ter al Convenției de la Paris privind Protecția Proprietății Industriale.

Articolul 6ter al Convenției de la Paris instituie instrumentul juridic prin care se oferă protecție semnelor oficiale ale statelor care sunt parte la Convenția de la Paris, precum şi numelor şi emblemelor organizațiilor interguvernamentale internaționale împotriva înregistrării neautorizate a acestora sau a unor imitații din punct de vedere heraldic ale acestora în calitate de mărci comerciale.

Persoanele care consideră că extinderea protecției asupra unui semn dintre cele notificate poate aduce atingere drepturilor privind o marcă comercială anterioară sau unui alt drept de proprietate intelectuală, pot depune o obiecție în acest sens.

Obiecțiile urmează a fi depuse (gratuit, în scris, în limba de stat) la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în termen de 12 luni din data publicării.

 


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.