Flux noutăţi

Prioritățile Uniunii Avocaților din Republica Moldova pentru anul 2020
11.05.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Pentru anul 2020, Uniunea Avocaților din Republica Moldova are punctate mai multe priorități. Acestea reprezintă chestiuni care vor simplifica și ajusta activitatea profesională a avocaților la standardele europene.

Una dintre obiectivele instituției de la început de an, sunt inițiativele și întrevederile avute cu reprezentanții instituțiilor statutului, dar și partenerii externi, pentru a echilibra din punct de vedere social și medical, contribuția avocaților în acest sens. Sistemul de plăți sociale și medicale a avocaților din Republica Moldova, rămâne a fi un subiect strigent și prioritar pe agenda instituției avocațiale. Sistemul de plăți impozabile rămâne la moment de asemenea subiect la fel de intens discutat și promovat în diversele întrevederi avute cu reprezentanții organelor abilitate. Inechitatea la acest capitol în adresa avocaților este nejustificată.

Tocmai de aceea, susținând eforturile făcute în acest sens de către reprezentanții instituțiilor statele, Uniunea Avocaților din Republica Moldova salută inițativa ministrului justiției, Fadei Nagacevschi, de lansarea discuțiilor publice privind corectitudinea și echitatea sistemul de impozitare a avocaților.

În continuarea demersurile făcute, a discuțiilor productive avute, Uniunea Avocaților din Republica Moldova a prezentat justificabil opțiunile de impozitare a avocaților care nu vor reprezenta o pierdere pentru bugetul statutului, dar și a sistemului pe acest segment. Tocmai de aceea, discuțiile avute în spațiul public ale mininstrului Fadei Nagacevschi reprezintă o încurajare pentru instituția avocațială și sunt salutabile acțiunile pozitive ale ministrului în vederea restabilirii unei corectitudini fiscale pentru avocați, scrie Uniunea Avocaților din Republica Moldova.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.