Flux noutăţi

Cabinetul contribuabilului: conectarea automatizată gratuită la serviciile fiscale electronice
12.05.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Începând cu săptămâna trecută, contribuabilii persoane juridice și persoane fizice care desfășoară activitate de întreprinzător pot să se conecteze la serviciile fiscale electronice prin intermediul sistemului informațional „Cabinetul personal al contribuabilului” al Serviciului Fiscal de Stat (SFS), lansat în exploatare experimentală.

Noul sistem a fost elaborat și este gestionat de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), administrator tehnico-tehnologic al sistemului informațional integrat al SFS.

Directorul CTIF, Vitalie Coceban, a menționat că sistemul a fost supus unor testări complexe ale funcționalităților și componentelor acestuia, inclusiv celor legate de integrarea cu serviciile guvernamentale MSign și MPass. Începând cu luna mai, accesul contribuabililor la serviciile fiscale electronice poate fi realizat gratuit de la distanță, iar pe viitor „Cabinetul personal al contribuabilului” va asigura un mediu informațional și operațional de interacțiune în regim online a contribuabililor cu funcționarii fiscali, scutind persoanele de vizite la oficiile SFS.

Referindu-se la beneficiile oferite contribuabililor de noul sistem, directorul CTIF a remarcat posibilitatea acestora de a monitoriza corectitudinea datelor personale din cadrul sistemului SFS și de a modifica datele de contact reflectate în conturile de utilizator; de a gestiona în mod individual accesul la serviciile fiscale electronice, inclusiv prin delegare către alți subalterni, și de a efectua semnarea electronică a Regulamentului de utilizare a sistemului, ceea ce va simplifica obținerea de către contribuabili a accesului la toate serviciile fiscale electronice.

Vitalie Coceban a menționat că, în perioada mai – decembrie 2020, specialiștii IT din cadrul CTIF vor continua dezvoltarea noilor funcționalități ale sistemului, care vor permite simplificarea continuă a utilizării serviciilor fiscale electronice.

Pentru a accesa serviciul, doritorii urmează să se autentifice prin serviciul guvernamental de autentificare MPass în sistemul „Cabinetul personal al contribuabililor” de pe portalul www.sfs.md.

Persoanele care au nevoie de asistență privind conectarea și modificarea accesului la serviciile fiscale electronice prin intermediul noului sistem sau au propuneri de îmbunătățire a funcționalităților acestuia, pot contacta Centrul unic de apel al SFS la numărul de telefon 080001525.

Sursa poate fi accesată aici.

Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.