Drept penal şi contravenţional

Sistem de recunoaștere facială a persoanelor vizate în proceduri judiciare în România
13.05.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Poliția Română va putea să identifice persoanele vizate de proceduri judiciare, cu ajutorul unui soft special de recunoaștere facială.

Sistemul de recunoaștere facial a fost achiziționat de către Poliția Română prin Sistemul de Achiziții Publice România. Valoarea acestui contract se ridică la 4,7 milioane de lei și el presupune, pe de-o parte, infrastructura necesară, respectiv serverele, apoi softul prin care polițiștii vor putea să ajungă la identificarea acelor persoane de care sunt interesați, apelându-se la baze de date deja existente, de la fotografii din mediul virtual, la cele din bazele de date oficiale.

Acest sistem va permite recunoașterea facială a persoanelor după imaginile și fotografiile furnizate de diverse surse, precum camere de supraveghere, telefoane mobile, Facebook sau camerele de la ATM.

Tehnologia va contribui la combatarea și elucidarea de către poliție a cazurilor asociate furtului de identitate sau documentelor pierdute sau furate, precum și identificarea suspecților care comit sau intenționează să comita fapte de natura penală (terorism, infracțiuni cu violență etc.), după cum se arată în comunicatul transmis de poliție.

Proiectul va duce la îmbunătăţirea colectării datelor în cadrul „activităţilor informativ-operative şi de cercetare penală şi la extinderea cooperării şi a acţiunilor de prevenire şi combatere a formelor de criminalitate gravă şi terorism”.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.