Premieră în justiția franceză. Un fost angajat al companiei franceze Interparfums, specializate în distribuția de parfumuri cu licență, a depus în urmă cu 6 ani o plângere împotriva angajatorului pentru delegarea unui program de sarcini necorespunzător cu programul său de muncă.
După ce Tribunalul de la Paris s-a pronunțat în favoarea fostului angajat în ceea ce privește prezumția existenței unei hărțuiri morale, decizia a fost atacată și judecată la Curtea de Apel pariziană. Judecătorii francezi au decis săptămâna trecută că reclamantul Frédéric Desnard este îndreptățit la despăgubiri în valoare de 40.000 de euro, deschizând astfel calea către recunoașterea oficială a fenomenului de boreout.
Bore-out este un sindrom clasat la capătul opus al sindromului burn-out (generat de stres continuu și suprasolicitare la locul de muncă) și care, potrivit primilor specialiști care au definit acest concept, Peter Werder și Philippe Rothlin, poate duce la afecțiuni precum depresie, insomnii, tinnitus, persoanele devin predispuse la infecții, au tulburări gastro-intestinale, dureri de cap sau amețeli. Ca urmare a suferinței produse, pacientul continuă să-și facă de lucru la serviciu, să pară extrem de ocupat.
Frédéric Desnard a fost numit „director de serviciu general” al companiei și susține că ajunsese ca în anumite zile să desfășoare o muncă efectivă între 20 și 40 de minute pe zi. Șefii lui i-au spus chiar la un moment dat să se ducă acasă și să vină când îl vor chema. Dar acesta nu a mai fost chemat înapoi și a fost concediat în cele din urmă în 2014.
Aflaţi mai mult despre hărțuire morală, justiția franceză
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.