Flux noutăţi

Republica Moldova a pierdut trei dosare la CEDO
24.06.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Republica Moldova a mai pierdut trei dosare la CEDO. Hotărârile Curții au fost pronunțate pe 23 iunie, transmite lhr.md. Potrivit acestora, statul nostru trebuie să achite, în total, peste 120 mii de euro celor trei reclamanți.

În cauza Electronservice-Nord S.A. c. Moldovei Curtea a soluționat chestiunea privind satisfacția echitabilă, în particular ea a acordat companiei reclamante suma de 50,000 Euro cu titlu de prejudiciu material și suma de 1,500 Euro cu titlu de costuri și cheltuieli.

În cauza Furtună c. Moldovei, reclamantul s-a plâns în fața Curții de anularea unei hotărâri favorabile urmare a admiterii unui apel depus peste termenul legal.

Curtea a constatat violarea Articolului 6 din Convenție, dreptul la un proces echitabil, notând că admiterea apelului tardiv a încălcat principiul securității raporturilor juridice și Articolul 1 din Protocolul, dreptul la respectul proprietății.

Curtea a acordat reclamantului suma de 70,000 Euro cu titlu de prejudiciu material, suma de 2,000 Euro cu titlu de prejudiciu moral și 3,374 Euro cu titlu de costuri și cheltuieli.

În cauza Spiridonov c. Moldovei, reclamantul s-a plâns în fața Curții de neexecutarea unei hotărâri judecătorești privind plata salariului.

Curtea a constatat violarea Articolului 6 din Convenție, dreptul la un proces echitabil, și Articolul 1 Protocolul Adițional la Convenție, dreptul la respectul proprietății, din cauza neexecutării, într-un termen rezonabil a hotărârii judecătorești favorabile reclamantului.

Curtea a acordat reclamantului suma de 2,600 cu titlu de prejudiciu.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.