Arbitraj
 

Update: Arbitrajul de la Stockholm a INTERZIS rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului, aceasta fiind o măsură provizorie
03.08.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Luni, 3 august 2020, Avia Invest SRL informează prin intermediul paginii de facebook Chisinau International Airport, Moldova, că ieri a fost anunțată decizia provizorie a Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm la cererea împotriva Republicii Moldova privind încălcarea legislației naționale și internaționale în relațiile cu concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău.

Curtea de Arbitraj a interzis Republicii Moldova să efectueze acțiuni de reziliere a contractului până la decizia finală și a interzis orice executare a notificării de reziliere a concesiei trimise companiei la data de 8 iulie 2020.

Gestionarul aeroportului și acționarii săi salută decizia Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm și informează publicul că nu au urmărit niciodată o astfel de dezvoltare a evenimentelor.
Compania reiterează faptul că a fost întotdeauna și rămâne deschisă unui dialog juridic civilizat cu autoritățile privind soluționarea problemelor, dar nu va permite un dialog abuziv.

Sperăm că bunul simț al autorităților de la Chişinău va contribui în continuare la soluționarea conflictului fără a fi nevoie de intervenția instanțelor internaționale.


Av. Sorin Dolea

Av. Sorin Dolea

Avocatul Sorin Dolea ne-a oferit o explicație în privința acestei Decizii: „Aceasta este o Decizie emisă de către arbitrul de urgență (emergency arbitrator) privind aplicarea măsurilor provizorii, în temeiul Art.8 al anexei nr.2 la regulile de arbitraj SCC (Stockholm Chamber of Commerce). Aceasta nu este o hotărâre arbitrală emisă de către tribunalul arbitral care soluționează fondul litigiului. Dosarul este pendinte și arbitrajul va continua.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.