Flux noutăţi

Noile formulare tipizate ale dărilor de seamă
10.08.2020 | JURIDICE MOLDOVA

În contextul modificărilor operate prin Legea nr.60/2020 privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător și modificarea unor acte normative, potrivit cărora s-a comasat obligația de calculare și achitare a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii la nivel de angajator și a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală la nivel de angajat, Serviciul Fiscal de Stat informează că au fost aprobate prin Ordinele MF nr.94 și nr.95 din 30.07.2020 formularele tipizate a dărilor de seamă IPC21 și IALS21.

Astfel, din 2021, contribuabilii, la declararea obligațiilor aferente impozitului pe venit, a contribuțiilor de asigurări sociale și primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală, urmează să utilizeze formularele dărilor de seamă sus menționate. La 1 ianuarie 2021, acestea vor fi publicate pe portalul www.sfs.md.

Informații suplimentare pot fi obținute la Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat, la numărul de telefon – 0 8000 15 25 (apel gratuit).

 


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.