Flux noutăţi

Noi formulare tipizate a dărilor de seamă forma IPC21 și IALS21
11.08.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Serviciul Fiscal de Stat informează că au fost aprobate prin Ordinele MF nr.94 și nr.95 din 30.07.2020 formularele tipizate a dărilor de seamă IPC21 și IALS21.

Începînd cu anul 2021 contribuabilii, la declararea obligațiilor aferente impozitului pe venit, a contribuțiilor de asigurări sociale și primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală, urmează să utilizeze formularele dărilor de seamă menționate. Acestea vor fi plasate pe portalul www.sfs.md la 1 ianuarie 2021.

Informații suplimentare pot fi obținute prin apelarea Centrului Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat, la numărul de telefon – 0 8000 15 25 (apel gratuit).

NOTĂ: Aprobarea formularelor a fost condiționată de modificările operate prin Legea nr.60/2020 privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător și modificarea unor acte normative, potrivit cărora s-a comasat obligația de calculare și achitare a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii la nivel de angajator și a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală la nivel de angajat.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.