Law Street

Mareș & Mareș devine membru exclusiv al Global Criminal Law Counsel
04.09.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Mareș & Mareș își consolideaza poziția de lider al avocaturii de drept penal comercial din România, fiind invitata sa se alature uneia dintre cele mai importante alianțe internaționale de profil, Global Criminal Law Counsel (GCLC), ce reunește cei mai buni avocați specializați în drept penal din lume, din jurisdicții importante din Europa și America de Nord.

“Internaționalizarea infracțiunilor economice și financiare devine tot mai evidenta, iar dosarele cu componenta transfrontaliera tot mai numeroase. Am creat GCLC pentru a aduce împreuna firmele cu know-how, resurse și competențe excepționale în materie penala, frauda și conformitate și cu expunere majora în dosare internaționale. Ne propunem sa transcendem granițele și sa sprijnim clienții din jurisdicțiile lor și din întreaga lume, sa cooperam eficient și sa identificam cele mai bune strategii. De aceea, avem un standard de selecție foarte riguros, bazat pe recomandarile personale ale altor membri, pe competențele dovedite și pe reputația firmei care dorește sa ni se alature”, declara Maximilian Müller, Partener al firmei germane Prof. Dr. Müller & Partner și co-fondator al GCLC.

“Întrucât firmele membre Global Criminal Law Counsel sunt implicate în unele dintre cele mai notorii cazuri la nivel global, încurajam cooperarea între cei mai buni experți din întreaga lume. În România, am considerat ca Mareș & Mareș corespunde cel mai bine acestui profil și poate contribui decisiv la succesul unor dosare de o asemenea magnitudine”, considera și Dr. Florian Ufer, Partener al Ufer Knauer și co-fondator al GCLC.

“Ne confruntam cu una dintre cele mai dificile perioade din istoria recenta, iar mediul de business își testeaza mecanismele de redresare identificate în acest context. Ne uitam spre viitor cu încredere, iar planurile noastre vizeaza colaborarea îndeaproape cu firmele internaționale de profil din întrega lume, pentru ca împreuna sa putem aborda cât mai eficient marile dosare transfrontaliere. Alaturi de partenerii noștri din alianța Global Criminal Law Counsel vom putea gestiona optim cazuri complexe și din domeniul infracționalitații financiare. Multe dintre acestea vor fi pe rolul Parchetului European (EPPO), ce va fi operațional, cel mai probabil, spre finalul acestui an și va primi peste 3.000 de cauze,” considera Dr. Mihai Mareș, Partener Coordonator al Mareș & Mareș.

De asemenea, Mareș & Mareș vizeaza în viitorul apropiat și consolidarea echipei prin atragerea de avocați talentați, cu know-how de drept penal și experiența dobândita în marile firme de avocatura, pentru a contribui semnificativ la succesul celor mai complexe dosare ale firmei.

Mihai Mareș

Dr. Mihai Mareș

“Suntem, de câțiva ani, prima alegere a marilor companii, antreprenori și executivi, pentru cazuri penale de amploare în care sunt implicaț. Ne propunem sa le oferim în continuare, printr-o echipa flexibila și extrem de bine pregatita, cele mai bune strategii de aparare“, completeaza Mihai Mareș. Mareș & Mareș este una dintre cele mai prestigioase firme românești de avocatura specializate în dreptul penal care vizeaza în principal infracțiuni economice și de corupție. Activitatea firmei acopera toate domeniile asociate dreptului penal, de la corupție și spalare de bani pâna la faliment, delapidare, frauda fiscala, criminalitate organizata și investigații.

De asemenea, echipa este experimentata în domeniile conexe litigiilor civile și recuperarii activelor. Înființata în 2006, Mareș & Mareș a evoluat constant, reușind sa se impuna pe piața avocaturii din România prin calitatea ideilor și a serviciilor, dar și prin formarea și atragerea unora dintre cei maitalentați avocați în aceasta arie de drept. Pentru a fi la curent cu ultimele tendințe globale în domenii ale dreptului afacerilor în general, dar și legislația privind infracționalitatea economica și corupția, și, prin urmare, pentru a oferi servicii cu valoare adaugata, Mareș & Mareș este membru al mai multor asociații internaționale de profil, precum: ROXIN (parte din Forumul Global pentru Drept, Justiție și Dezvoltare al Bancii Mondiale), Camera de Comerț Americana (AmCham), Asociația Barourilor din SUA, Asociația Europeana a Barourilor de Drept Penal, Asociația Internaționala a Barourilor,
Global Criminal Law Counsel (GCLC).

Sursa poate fi accesată aici.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.