Un avocat de succes trebuie să posede o serie de aptitudini, care să-i permită să iasă în evidență față de colegii săi.
Astfel, studiind materialul publicat de ,,Le Baltimore Post Examiner’’, iată cele 10 ,,ingrediente indispensabile’’ unui avocat cu adevărat bun.
1- Spirit analitic
Un avocat trebuie să posede abilități analitice aprofundate. Deoarece se confruntă în practica sa cu un volum semnificativ de informații, el trebuie să fie capabil să identifice printre toate aceste date, pe cele care vor fi esențiale pentru cazul său și pentru rezultatul pozitiv al acestuia.
2- Competența de a face cercetări
Un avocat inteligent este cel care poate face cercetări eficient și rapid, pentru a-și creiona ideea despre cazul clientului său. Aceasta trebuie, de asemenea, să-l ajute să dezvolte strategii juridice moderne, care să asigure izbândă în dosarele sale.
Deși căutările pot dura săptămâni sau chiar luni, ele sunt esențiale, deoarece oferă o bază stabilă pentru orice acțiune în justiție.
3- Creativitate
Analiza și logica nu sunt totul: un avocat trebuie să fie și creativ. Creativitatea ajută substanțial la rezolvarea problemelor și evaluarea fezabilității unei soluții.
Pentru a găsi răspunsul corect la o întrebare, avocatul trebuie să gândească global, ieșind din zona comunului.
4- Abilități interpersonale
Pentru a prezenta, a cerceta și a rezolva un caz, un avocat se întâlnește cu mai multe persoane. Ca să obțină indicii și dovezi utile, pentru a acționa în favoarea clientului său, acesta trebuie, așadar, să aibă abilități interpersonale excelente.
În plus, un avocat cu experiență pune preț pe întărirea prieteniilor. Aceste legături nu numai că contribuie la promovarea solidarității profesionale, dar și îi permit avocatului să conteze pe aceste contacte, în folosul viitoarelor sale cauze.
5- Perseverența
Problemele juridice sunt adesea delicate și soluția la ele nu este întotdeauna ușor de găsit. De aceea, răbdarea și perseverența sunt esențiale. Un avocat de top ar trebui să fie capabil să se ocupe de un caz o perioadă lungă de timp, înainte de a se vedea progresul.
6- Logica
Gândirea logică este o calitate întâlnită la majoritatea avocaților. Îi ajută să contureze judecăți corecte, pe baza informațiilor deținute.
7- Scrierea juridică
Abilitățile dezvoltate de scriere juridică îl ajută pe avocat să-și consolideze poziția și să câștige în instanță. Ele îi permit să pregătească documente, argumente precise pe baza cercetărilor și gândirii sale logice. Prin urmare, un avocat care poate ține un discurs, dar și redacta foarte bine actele, are asul în mânecă.
8- Abilități excelente de vorbit în public
Majoritatea avocaților faimoși știu să vorbească. Pentru ca un avocat să poată prezenta un argument în instanță, e necesar să fie convingător.
Așadar, viitorii avocați, încă de pe băncile facultății consolidați-vă aceste abilități, participând, spre exemplu, la procesele simulate.
9- Gândirea la rece
Este important ca avocatul să examineze critic toate detaliile dosarului. Acest lucru îl va ajuta să-și dea seama de neajunsuri și să lucreze la ele. Un avocat bun e capabil să-și revizuiască pozițiile, pentru a fi ferm convins, într-un sfârșit, pe deciziile sale.
10- Responsabilitatea față de client
Un avocat talentat nu se gândește doar la bani! Se întâmplă ca un client să aibă resurse financiare limitate și să nu poată plăti integral taxele. Acest lucru nu trebuie însă să aibă impact asupra serviciilor oferite de avocat, care trebuie să rămână mereu ghidat de vocația sa.
Sper că sunt de folos cele expuse și bonne chance à vous !
Referințe:
https://www.droit-inc.com/article/20145/10-competences-qui-font-un-bon-avocat
Aflaţi mai mult despre abilități interpersonale, avocatură, creativitate, scriere juridică, spirit analitic, Tatiana BALAN
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.