Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova

Informare cu privire la posibilitatea publicării articolelor științifice în revista științifică lunară „Актуальные научные исследования в современном мире” (ISSN 2524-0986) din Ucraina
03.03.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Stimați profesori și doctoranzi, 

Redacția revistei științifice lunare „Актуальные научные исследования в современном мире” (ISSN 2524-0986) din Ucraina oferă posibilitatea de a publica în această revistă articole în limba română. Vă informăm că revista științifică „Актуальные научные исследования в современном мире” este inclusă în baza de date Index Copernicus:

(https://journals.indexcopernicus.com/search/details?jmlId=24785301&org=%20%20%20%20,p24785301,3.html).

Mai mult, în această bază de date, revista științifică „Актуальные научные исследования в современном мире” nu este etichetată cu „Transparency Warning” sau cu „Predatory Alert”.

Baza de date Index Copernicus este specificată în Anexa nr. 3 la Ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova nr. 514 din 05.12.2017 cu privire la aprobarea Regulamentului de atribuire a calificativelor tezelor de doctorat. Având în vedere Anexa nr. 2 la același ordin, revista științifică „Актуальные научные исследования в современном мире” trebuie considerată revistă științifică din țările clasate peste Republica Moldova în clasamentul Scimago.

Luând în considerare Anexa nr.1 la Regulamentul privind organizarea, desfășurarea concursului și ocuparea funcțiilor didactice și științifico-didactice în Universitatea de Stat din Moldova, aprobat de Senatul USM la 25.06.2021, articolul din această revistă este evaluat cu 10 puncte, deoarece este publicat într-o revistă din străinătate necotată SCOPUS, cu comitet ştiinţific.

Având în vedere prevederile din Tabelul 3 al Regulamentului instituțional privind conferirea titlurilor științifico-didactice, aprobat de Senatul USM la 07.05.2020 și redactat în cadrul ședinței Senatului USM din 06.04.2021, articolul din revista științifică „Актуальные научные исследования в современном мире” trebuie evaluat cu 40 de puncte, deoarece se consideră articol ştiinţific într-o revistă ştiinţifică internaţională recenzată.

Nu în ultimul rând, luând în considerare prevederile din Secțiunea 5 „Științe sociale și economice” a Anexei la Ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova nr. 1144 din 16.09.2019 cu privire la aprobarea indicatorilor de performanță științifică pentru dobândirea calității de conducător de doctorat în Republica Moldova, articolul din această revistă se consideră articol științific publicat peste hotare.

Condițiile de publicare și alte informații utile le găsiți pe pagina https://iscience.in.ua/.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.