Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova educă și cultivă valori umane, în primul rând, iar viitori profesioniști în domeniul dreptului trebuie neapărat să cunoască și să promoveze respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, egalitatea și nediscriminarea. În acest context, Facultatea de Drept a fost gazda unui eveniment inedit – Expoziția cu vânzare a manufacturilor realizate de către persoane cu nevoi speciale, evenimentul fiind la a II-a ediție. Scopul expoziției organizate constă în sensibilizarea societății asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități.
Evenimentul a adunat mulți participanți și vizitatori, inclusiv reprezentanți ai autorităților publice, cadre didactice, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, avocați și alți profesioniști.
Cu un cuvânt de salut a venit Secretarul de Stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova – Vasile CUȘCĂ, care a specificat inițiativele pozitive pe care le-a întreprins ministerul în ultima perioadă în domeniul discutat, dar a relatat și despre proiectele de viitor, care au menirea de a facilita integrarea persoanelor cu nevoi speciale.
Prorectorul pe activitatea didactică a Universității de Stat din Moldova – Otilia DANDARA, dr. hab., prof. universitar, a menționat despre importanța implicării persoanelor cu dizabilități în viața publică, reafirmând despre necesitatea asigurării unui mediu deschis de instruire cu respectarea drepturilor fundamentale. De asemenea, Dna DANDARA a salutat implicarea activă a Facultății de Drept în promovarea și respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.
Decanul Facultății de Drept – Serghei BRÎNZA dr. hab., prof. universitar a reiterat despre deschiderea mediului academic în vederea promovării și respectării drepturilor fundamentale ale omului, urându-le tuturor participanților multă sănătate și bucurii.
Doamna Doina CAZACU –dr., conf. univ., a mulțumit tuturor pentru implicare și pentru faptul că au dat curs inițiativei, menționând despre abilitățile fiecărui participant de a crea lucrări inedite, cu multă grijă și dăruire.
Inițiativele și implicarea persoanelor cu nevoi speciale au demonstrat încă odată că acest eveniment este al persoanelor cu abilități remarcabile or, toate cele expuse spre vânzare, lucrate manual, cu un talent și har deosebit, nu puteau fi trecute cu vederea. Din primele momente de la deschiderea expoziției tarabele organizate au fost abundate de cumpărătorii care au găsit lucruri pe orice plac.
La fel, participanții la eveniment au venit cu un mesaj de mulțumire la adresa gazdei – Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, fiind înmânate diplome administrației instituției.
La final, ținem să mulțumim tutor pentru receptivitate, implicare. Vă așteptăm să ne revedem la anul, cu multă sănătate și împliniri!