Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova

Facultatea de Drept prezentă la Sărbătoarea Portului Popular la USM
26.06.2023 | JURIDICE MOLDOVA

Pentru al treilea an consecutiv, Facultatea de Drept participă la sărbătoarea portului popular (sărbătoarea Iei) și performanțele celor mai buni studenți, organizată la Universitatea de Stat din Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat în Campusul central universitar, cu participarea Ministrului Educației și Cercetării, conducerii USM, administrației Facultății de Drept, profesorilor și studenților, partenerilor facultății și rudelor studenților.

Aproape 20 de studenți de la Drept, alături de profesori au luat la pas mărunt Parada Facultăților de pe aleea Campusului central, purtând cu mândrie straie populare. Evenimentul a fost un prilej de a susține, încuraja și promova purtarea costumului popular tradițional moldovenesc.

În cadrul sărbătorii organizate, Facultatea de Drept a amenajat un cort în spiritul sărbătorii portului popular, cu baloți din paie, covoare din neamul strămoșesc și bucate tradiționale moldovenești. Acest act de respect faţă de ie s-a transformat într-un simbol al identităţii culturale din Republica Moldova.

La amenajarea cortului de sărbătoare, Facultatea de Drept a fost susținută de Biroul asociat de avocați Cobzac & Partners, recunoscut drept unul dintre birourile de top din Republica Moldova. Pentru suportul acordat și dedicația permanentă la realizarea scopului educației juridice, administrația facultății Vă aduce sincere mulțumiri.

În cadrul aceluiași eveniment, la „Gala Performanțelor” au fost marcate rezultatele obținute de cei mai buni studenți ai USM. Rând pe rând, pe scena din Campusul universitar au urcat studenții cu cele mai bune rezultate de la Facultatea de Drept: Evelina Descălui, Veronica Pozneacova, Valeria Gordati, Nicoleta Budurin și Laurenția Goreacii, care s-au învrednicit cu Diplome de mențiune și cadouri din partea Universității (cărți).

Studenta Evelina Descălui „a mulțumit organizatorilor și participanților la Gala performanțelor, a apreciat efortul administrației facultății, a cadrelor didactice, colegilor, care au contribuit împreună la formarea și pregătirea celor care vor să devină juriști”.

Pentru informare, ziua internațională a iei se sărbătorește anual la 24 iunie. Ia este o cămașă tradițională de sărbătoare, confecționată din pânză albă, bumbac, in sau borangic și împodobită cu mărgele și broderii la mâneci și la gât. Croiala este relativ simplă: un dreptunghi de pânză, tăiat rotund în jurul gâtului și întărit cu șnur răsucit. Tehnica decorării iei s-a transmis de la mamă la fiică, fapt care a conservat tradiția și gustul de la o generație la alta.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.